Върховният съд на САЩ във вторник отказа да блокира подкрепен от

...
Върховният съд на САЩ във вторник отказа да блокира подкрепен от
Коментари Харесай

Върховният съд разрешава влизането в сила на законите на Тексас, позволяващи на щатските правоприлагащи органи да арестуват преминаващи границата

Върховният съд на САЩ във вторник отхвърли да блокира подсилен от републиканците тексаски закон, допускащ на щатските правоприлагащи органи да арестуват хора, обвинени в прекосяване на Съединени американски щати. -Граничи с Мексико нелегално, отхвърляйки искане от администрацията на президента Джо Байдън.

Администрацията изиска от съдиите да замразят правосъдна заповед, позволяваща на закона в Тексас да влезе в действие, до момента в който оспорването на статута от държавното управление на Съединени американски щати продължава в по-ниските съдилища.

Администрацията твърди, че законът нарушава конституцията на Съединени американски щати и федералния закон, като се намесва в пълномощията на държавното управление на Съединени американски щати да контролира имиграцията.

Губернаторът на Тексас Грег Абът предишния декември подписа закона, прочут като SB 4, разрешаващ на щатските правоприлагащи органи да арестуват хора, обвинени в незаконно влизане в Съединените щати, като дава на локалните чиновници пълномощия, от дълго време делегирани на държавното управление на Съединени американски щати.

Абът сподели, че законът е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР